Gratis verzending in België vanaf €200

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Vermouth is een versterkte wijn op smaak gebracht met diverse kruiden of kruidenextracten. De naam “Vermouth” is afgeleid van het Duitse woord “wermut” wat het Duits is voor Alsem.

De vermouth zoals we die vandaag kennen is vermoedelijk afkomstig uit Italië. Geïntroduceerd door Antonio Benedetto Carpano werd deze snel populair in Turijn. Het werd geconsumeerd als een geneesmiddel tot laat in de 19e eeuw, later werd het een belangrijk ingrediënt in veel van de eerste, klassieke cocktails, zoals de martini.

Als basis gebruikt men wijn, meestal gemaakt van lokale druivensoorten. In vele gevallen was de kwaliteit van die basiswijnen vroeger niet van een hoge kwaliteit, maar ondertussen schenken de kleinere producenten er veel aandacht aan.

Elke producent versterkt deze wijn en voegt een een eigen kruidenmix toe. Alle vermout bevat alsem (bittere plant of wortel) die zijn fundamentele bittere smaak geeft. De botanische ingrediënten worden gewonnen door middel van maceratie (ze in alcohol en water doen) of distillatie (alcohol distilleren door een mandje kruiden).

Eenvoudig gezegd heb je 2 stijlen van vermouth, zoet en droog, elk in hun eigen kleur. 

 

18+?

Huis Windels
U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies