Tomatin 12Y

980655
€53,00
Op voorraad
1
Productgegevens
Distillery: Tomatin
Age: 12y
Strength: 43.00%
Content: 70cl
Casktype: Bourbon/sherry

Tomatin was ooit Schotlands grootste distilleerderij met een productie van 12 miljoen liter alcohol in de jaren ’70. Gedurende de jaren ’80 gooide de distilleerderij het echter over een andere boeg. Een kleinere productie, meer inzetten op kwaliteit en lokale mensen tewerkstellen. De vruchten hiervan plukt de distilleerderij ondertussen al een tijd. Hun gamma single malt whisky’s is breed, economisch van prijs en hoog van kwaliteit.

De Tomatin 12 jaar is een ideale expressie om “The softer side of the highlands” te leren kennen. Dat is namelijk hun motto. Deze whisky rijpt op een combinatie van bourbon- en sherryvaten en is gebotteld op 43%.

Neus: Het initiële aroma is fris en fruitig, met toetsen van groene appel, peer en citrus, samen met een subtiele vanillezoetheid en een vleugje honing.
Smaak: In de mond is de whisky zacht en romig, met een mooie body en een licht olieachtige textuur. De fruitige tonen worden voortgezet, met smaken van rijpe appels en peren, evenals een vleugje tropisch fruit, zoals ananas of mango. Er is een zachte kruidigheid, met hints van kaneel, nootmuskaat en gember, die complexiteit en diepte toevoegt.
Afdronk: De afdronk is verwarmend, met een aangename zoetheid die blijft hangen op de tong. Er is een zachte droge tannine en een lichte bitterheid, die de zoetheid in evenwicht brengt en de whisky een volwassen karakter geeft.
Over het geheel genomen is Tomatin 12 Year Old een evenwichtige en toegankelijke whisky, met een fris en fruitig en kruidig karakter dat typisch is voor de stijl van de distilleerderij. Het is een geweldige introductie in de wereld van single malt Scotch.
Bewaar dit product voor later