Armorik Yuen Elez

1615818
€61,00
Uitverkocht
1
Productgegevens
Distillery: Warenghem
Age: NAS
Strength: 46.00%
Content: 70cl
Casktype: ex-bourbon casks
Extra info: Peated French whisky with 50ppm

Armorik Single Malt wordt geproduceerd door de Warenghem Distillerie, gelegen in Lannionin in Bretagne, Frankrijk. Na jaren van ervaring met het distilleren van vooral fruit en likeuren, besloot men in 1983 de overstap te maken naar het distilleren van whisky. In 1998 zag de eerste Bretoense whisky, Armorik, het licht. De distilleerderij wil een eerbetoon zijn aan het Bretoense land door onder meer biologische gerst van Franse oorsprong, traditionele pot stills en unieke vaten uit Noord-Franse eik te gebruiken.

De Yuen Elez is beperkt in oplage: maar 666 flesjes zijn beschikbaar. De spirit kreeg een rijping in verschillende soorten vaten. Deze specifieke expressie werd gefinisht in een Pineau des Charentesvat van het cognachuis Rémi Landier en werd op cask strength (58.7%) gebotteld.

In de neus krijgen we meteen medicinale aroma’s: kamfer, munt en fruitige geuren zoals die van steenvruchten, vergezeld door een rokerig aroma. Het smakenpalet is kenmerkend fris en zoetig: karamel, honing, rokerigheid die eerder houterig dan medicinaal is. We eindigen met een langgerekte finish van gerookte banaan.

Bewaar dit product voor later